Barbekü Yaparken Hayatınızı Kolaylaştıracak Bilgiler

02-09-2019 15:07
Barbekü Yaparken Hayatınızı Kolaylaştıracak Bilgiler

Barbekü Yaparken Hayatınızı Kolaylaştıracak Bilgiler

 

Yaz aylarında akşam yemeğinin tadını belki de her zamankinden daha fazla çıkarırız. Uzun ve sıcak akşamlarda ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte büyük bir sofrada oturmak çok keyiflidir. Bu da yaz aylarında bol bol barbekü yaptığımız anlamına gelir. Siz de içeriğimizde derlediğimiz ipuçlarından faydalanarak barbekülerinizi çok daha keyifli, kolay ve lezzetli kılabilirsiniz. İyi okumalar!

 

Isıtın

 

Etlerinizi buzdolabından çıkardıktan sonra 20-30 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Mükemmel bifteğin sırrı, kısa sürede ve yüksek sıcaklıkta pişirmektir. Biftek ne kadar soğuksa, pişmesi o kadar uzun sürer. Ve sıcakta ne kadar uzun süre kalırsa, o kadar sertleşir. Etinizi ızgaraya atmadan önce oda sıcaklığında bekletmek, mükemmel şekilde pişmiş bifteğe giden en doğru yoldur.

 

Etleri Bolca Baharatlayın

 


 

 

Büyük, kalın bir et parçasının çok fazla baharata ihtiyacı vardır. Bu nedenle ızgara yapmadan önce etinizi bol miktarda tuz ve karabiberle ovaladığınızdan emin olun.

 

Mangal Izgaranızı Temizleyin

 

Temiz bir ızgara, yapışmayan ızgara demektir. İyi bir ızgara fırçasına yatırım yapın ve her pişirme seansının başında, ızgaranızı biraz ısıttıktan sonra, önceki pişirmenizden kalan kalıntıları gidermek için iyice fırçalayın. Izgarayı temizledikten sonra bir kağıt havluyu az miktarda yağa batırın ve ızgaranızın tellerini yağlı kağıt havlu ile eşit miktarda yağlayın.

 

Isı Bölgeleri Oluşturun

 

Öncelikle bir miktar ön ısıtma yapın. Ardından ızgaranızdaki kömürleri doğru şekilde yerleştirerek ısı bölgeleri oluşturun. Yiyecekleri, ısının en yüksek olduğu bölgelerde pişirin.

 

Izgara Alevlenmelerini Önleyin

 

 

 

 

Izgara alevlenmeleri her mangalın kaçınılmaz parçasıdır. Bu alevler meydana geldiğinde:

·Yiyecekleri alevler sönünceye kadar sıcak bölgeden orta bölgeye çekin.

·Kapağı kapatmayı deneyin. Kömür ızgarası ile çalışıyorsanız üst ve alt hava deliklerini kapatın. Bu şekilde ateş oksijenden mahrum kalarak söner.

·Bir sprey şişesinden hafifçe su fışkırtın. Az miktarda su kullandığınızdan emin olun. Aksi takdirde su gevşek haldeki külleri karıştırarak yangını artırabilir.

·Son çare olarak, söndürmek için ateşin üzerine tuz veya kabartma tozu serpin.

 

Etinizi Sabit Tutun

 

Bifteğinizi hareket ettirmeden veya çevirmeden önce ızgarada bir kabuk oluşturmasına izin verin. Hazır olmadan kaldırmaya çalışırsanız, etiniz ızgaraya yapışır.

 

Olup olmadığını anlamak için etinizi bir çatalla sürekli delmek için oluşan dürtüye karşı çıkın. Bu şekilde etin tüm suyu kaçar ve daha kuru, daha lezzetsiz bir hale gelir. Etinizi hareket ettirmek için bir maşa kullanın.

 

Şiş

 

 

 

 

Zamanınız azsa, büyük bir parça ızgara et yapmak yerine, parçalara ayırarak şiş yapın. Şiş özellikle karides ve tavuk gibi pişirirken kıvrılma eğiliminde olan diğer etler için harika bir yöntemdir. Şişi tamamen doldurmayın, her bir yiyecek parçası arasında biraz boşluk bırakın. Bu, sıcak havanın dolaşmasına izin verin ve etlerin daha iyi pişmesini sağlar. Et ve sebzelerinizi ayrı şişlerde pişirin. Tek bir şiş üzerinde pişirirseniz etiniz piştiği zaman sebzeleriniz yanar.

 

Zamanlama Çok Önemlidir

 

Yiyecekleriniz ızgaradan çıktıktan sonra pişmeye devam eder. Bu nedenle istediğiniz pişirme noktasına gelmeden hemen önce etinizi ızgara üzerinden almak en iyisidir.

 

Dinlendirme

 

Etiniz ızgaradan çıkınca, dilimlemeden önce en az 5 dakika bekleyin. Bu, etinizin suyunu yeniden kazanmasına yardımcı olur. Afiyet olsun!

 


 


 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.