Evde Burger Hazırlama Rehberi

26-06-2019 17:22
Evde Burger Hazırlama Rehberi
Evde Burger Hazırlama Rehberi
 

Hamburgerin ortaya çıkışının 1900’lü yılların başları olduğu düşünülüyor. Amerika kökenli bu lezzetli yiyeceğin ülkemizde yaygınlaşması her köşede açılan fast-food restoranlarının sayesinde oldu. Yakın dönemde ortaya çıkan sokak lezzetleri trendleri ve lüks burger restoranları ise bu lezzete farklı bir gözle bakmamıza neden oldu.

 

Burger yapımı dışarıdan zor gibi görünse de, aslında dışarıda ödeyeceğinizden çok daha uygun fiyatlara harika hamburgerler hazırlamak, onları mükemmel baharatlarla pişirmek ve içlerini en sevdiğiniz çeşnilerle doldurmak oldukça kolaydır. Ayrıca damak tadınıza uygun olarak dana etini; kuzu, tavuk, fileto balık ve hatta vejetaryen hamburger köfteleri ile değiştirmeniz bile mümkün! Temel prensipleri çözdüğünüzde, kendi burger formülünüzü sınırsız şekilde özelleştirebilirsiniz. Biz de bu yazımızda sizinle bu temel prensipleri paylaşacağız. İyi okumalar ve şimdiden afiyet olsun!

 
Muhteşem Bir Burger Nasıl Yapılır?
 

1. Et Seçimi

 

Lezzetli bir burger hazırlamanın en önemli sırrı, yapımında taze kıyma kullanmaktır. Bunun için yerel kasabınıza giderek taze öğütülmüş kıyma isteyebilirsiniz. Burgerinizin yağ oranını nasıl sevdiğinizi anlamak için farklı et seçeneklerini deneyebilirsiniz.

 

Burgerinizi hazırlarken farklı et seçeneklerine de yönelebilirsiniz. Çoğu et çeşidi ve hatta sebzeler ve bakliyatlar kolayca hamburger köftesine dönüştürülebilir. Balık burgerler için en iyi sonuçlar ise somon gibi doğal olarak yağlı seçeneklerdir.

 

Vejetaryen burgerleri daha lezzetli hale getirmek için ise zeytinyağı, rendelenmiş peynir veya çırpılmış yumurta gibi lezzet öğeleri kullanabilirsiniz.

 

2. Baharatlar

 

Dana eti ile burger köftesi hazırlayacaksanız ihtiyacınız olan baharatlar sadece tuz ve karabiberdir. Bu et doğal olarak yağlı olduğundan yumurta ya da tereyağı kullanmanıza gerek olmaz.

 

Öte yandan; tavuk, balık ya da sebzelerden oluşan burger köfteleri çeşitli baharatlara ihtiyaç duyar. Bunun için hardal tozu, çeşitli otlar ya da Ortadoğu baharatları kullanabilirsiniz. Farklı lezzetlerle denemeler yaparak tam olarak damak tadınıza uyan lezzetleri seçebilirsiniz.

 
3. Şekillendirme
 

Burger köftenizi şekillendirirken çok fazla kuvvet uygulamamaya özen gösterin. Hafif bir dokunuş bu işlem için uygun olacaktır. Burgerinizin lezzetli olması için muntazam bir şekil elde etmenize gerek yok. Burgerlerin pişerken küçüldüğünü unutmayın ve ekmeğinize göre biraz daha büyük bir köfte hazırlayın.

 
4. Pişirme


Burger köftesi orta-yüksek ateşte, ızgarada ya da bir dökme demir tavada pişirilmelidir. Izgara yapmak ne kadar keyifli olsa da, lezzetli bir burgerin yapı taşlarından biri olan yağın kaybolmasına neden olabilir. Dökme demir tava ise köftenin bütün lezzetini korur. Tavanızı önceden ısıtın, yüzeyini yağ ile hafifçe fırçalayın ve ardından etinizi ekleyin.

 

5. Peynir

 

Eğer peynir seviyorsanız, hamburger yapımında harika lezzetler elde edebilirsiniz. Peynirinizin köfte üzerinde iyice erimesi için ince dilimler ya da rendelenmiş peynir kullanın. Peyniri köftenizi tavada çevirdikten sonra, pişmeye 2 dakika kala köftenin üzerine ekleyin.

 

6. Ekmek
 
Hamburger ekmeği yumuşak olmalıdır. Doğrudan beyaz ekmek kullanabileceğiniz gibi damak tadınıza göre ekşi mayalı ya da tam buğdaylı seçeneklere de yönelebilirsiniz.

    

    7. Sos

 

Burger yapımında sos seçimi tamamen sizin damak tadınıza kalmıştır. Ketçap, mayonez, barbekü sos gibi seçenekler tercih edebileceğiniz gibi, salsa sos ya da avokado püresi de kullanabilirsiniz. Burgerinizi domates, marul ve biber gibi sebzelerle de tatlandırabilirsiniz. Farklı sos seçenekleri için Soslar kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.


 


 


 



Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.