Evinizde Kolayca Yetiştirebileceğiniz Sebzeler

11-06-2020 15:47
Evinizde Kolayca Yetiştirebileceğiniz Sebzeler

Evinizde Kolayca Yetiştirebileceğiniz Sebzeler

 

Evlerimizde daha fazla vakit geçirdiğimiz bu dönemde, kendi yiyeceklerimizi yetiştirmek faydalı ve zevkli bir uğraş halini aldı. Üstelik içeriğimizde derlediğimiz sebzeleri yetiştirmek hem çok kolay hem de her sabah ne kadar büyüdüklerini kontrol etmek şaşırtıcı derecede eğlenceli. Evde sebze yetiştirmek, gıda israfını önlemenin de akıllıca bir yolu. İşte sadece biraz su, biraz güneş ışığı ve biraz da toprakla kolayca büyüyen sebzeler:

 

Taze Soğan

 

 

 

 

Yeşil soğan kolayca yetiştirilecek en güzel sebzelerdendir. Yeşil soğanın beyaz parçasında bulunan kökü sığ bir kaba ya da kavanoza yerleştirin. Beyaz parçanın yarısına kadar yetişecek bir miktar su ile kabınızı doldurun. Suyu her 2-3 günde bir değiştirin. Büyümeyi görmeye başlayacaksınız. 1 hafta içerisinde kullanılabilir taze soğanlarınız yetişmeye başlayacak.

 

Marul

 

 

 

 

Marul yetiştirmek için köklerini bir kavanozda 2-3 santim suyun içine yerleştirin. Birkaç gün içerisinde yaprakları büyümeye başlayacaktır. Bu noktada kökleri tamamen gelişmek için toprağa aktarın.

 

Lahana

 


 

 

Lahana, marulla aynı şekilde büyür. Köklerini bir kavanoza alın ve 2-3 santim su ile örtün. Ardından çıkan yaprakları toprağa aktardığınızda filizlenme başlayacak.

 

Pırasa

 


 

 

 

Pırasa, yeşil soğan ile aynı ailedendir. Bu yüzden yetiştirme yöntemleri de oldukça benzer. Pırasanın beyaz kısmında bulunan kökün yaklaşık 4-5 santim kadarını kesin. Pırasanın yarısına kadar ulaşan bir kavanozun içine doğrayın. Pırasanın oluşması daha uzun sürer çünkü yeşil soğandan çok daha büyüktür. Her 2-3 günde bir suyunu değiştirmeyi unutmayın!

 

Havuç Yaprakları

 

 

 

 

Bir havucun kök ucunu kesin ve küçük bir kase suya ters olarak koyun. Havucun kendisi büyümeyecek ama havuç yaprakları çıkacak. Bu yapraklar garnitür olarak, salata içinde kullanılabilir ve hatta bir pesto sosu bile yapılabilir. Suyu birkaç günde bir değiştirmeyi unutmayın.

 

Kereviz

 

 

 

 

Kereviz, marul ve lahana ile benzerdir. Tüm sapın kök ucunu kesin ve 2-3 santim ölçüsünde suya koyun. Yapraklar filizlenmeye başladıktan sonra güçlenmesi için 1 hafta zaman verin ve suyunu her birkaç günde bir değiştirin. Yapraklarını salatalarda veya garnitür olarak, tıpkı havuç yaprakları gibi kullanabilirsiniz.

 

Görseller: delish.com



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.