Hangi Meyve Sebze Hangi Ayda Tüketilmeli?

17-01-2020 11:15
Hangi Meyve Sebze Hangi Ayda Tüketilmeli?

Hangi Meyve Sebze Hangi Ayda Tüketilmeli?

 

Sebze ve meyvelerinizi mevsiminde tükettiğinizde hem daha lezzetli ürünler yersiniz hem besin değerleri daha yüksek olur hem de fiyatları daha uygundur.

 

Yazın yediğiniz domatesin tadını, kışın yediğiniz domateste bulamazsınız. Üstelik sezonunda meyve-sebze tükettiğinizde, doğal besinlerin gücünden daha çok yararlanırsınız. Mevsim meyveleri ve sebzeleri, üretimden mutfağınıza ulaşmak için çok uzun zamanlara maruz kalmaz. Böylelikle vitamin ve mineral değerlerini daha iyi korurlar.

 

İşte yıl boyunca aylara göre mevsiminde olan sebze ve meyveler:

 

Ocak Ayı

 

Meyveler: Greyfurt, ayva, armut, nar, portakal, elma.

 

Sebzeler: Kereviz, brüksel lahanası, lahana, havuç, brokoli, ıspanak, pırasa, turp, pazı.

 

Şubat Ayı

 

Meyveler: Muz, elma, portakal, ayva, greyfurt, armut.

 

Sebzeler: Brüksel lahanası, brokoli, pazı, karnabahar, ıspanak, pancar, pırasa, turp, havuç, defne yaprağı.

 

Mart Ayı

 

Meyveler: Muz, elma.

 

Sebzeler: Havuç, pırasa, turp, ıspanak, brokoli.

 

Nisan Ayı

 

Meyveler: Çağla, yeşil erik.

 

Sebzeler: Kuşkonmaz, taze kekik, taze sarımsak, taze soğan, marul, bakla.

 

Mayıs Ayı

 

Meyveler: Yeşil erik, malta eriği, çilek, dut.

 

Sebzeler: Bakla, enginar, ebegümeci, semizotu, salatalık, domates.

 

Haziran Ayı

 

Meyveler: Yeşil erik, malta eriği, kayısı, kiraz, dut, şeftali.

 

Sebzeler: Bakla, patates, fasulye, patlıcan, bezelye, sivri biber, kabak, salatalık, domates, semizotu, ıspanak, marul, rezene, taze sarımsak, taze soğan, üzüm yaprağı, dolmalık biber, dereotu.

 

Temmuz Ayı


Meyveler: Ahududu, sarı erik, şeftali, kayısı, kavun, karpuz, vişne.

 

Sebzeler: Salatalık, domates, dereotu, bezelye, ıspanak, taze fasulye, patlıcan, kabak, sivri biber, dolmalık biber, semizotu, çalı fasulyesi.

 

Ağustos Ayı

 

Meyveler: Kavun, kayısı, şeftali, kırmızı erik, böğürtlen, vişne, incir, karpuz, üzüm, mürdüm eriği.

 

Sebzeler: Bamya, kabak, salatalık, domates, dolmalık biber, patlıcan, taze fasulye, sivri biber, mısır, salçalık kırmızı biber.

 

Eylül Ayı

 

Meyveler: Karpuz, kavun, mürdüm eriği, üzüm, incir.

 

Sebzeler: Patlıcan, mantar, pazı, mısır, barbunya fasulyesi, biberiye, kabak, kırmızı biber, dolmalık biber.

 

Ekim Ayı

 

Meyveler: Üzüm, armut, greyfurt, elma, muz, mandalina.

 

Sebzeler: Ispanak, mantar, yer elması, havuç, lahana, pırasa, kırmızı turp, kıvırcık salata, karnabahar.

 

Kasım Ayı

 

Meyveler: Elma, üzüm, nar, mandalina, kivi, armut, greyfurt.

 

Sebzeler: Kereviz, lahana, yer elması, pırasa, ıspanak, havuç, pazı, karnabahar.

 

Aralık Ayı

 

Meyveler: Mandalina, elma, nar, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva, kivi.

 

Sebzeler: Lahana, balkabağı, pırasa, yer elması, karnabahar, Brüksel lahanası, kereviz, ıspanak, pazı, havuç, kara lahana.



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.