Hemen Denemeniz Gereken 3 Yaz Tarifi

01-07-2020 13:42
Hemen Denemeniz Gereken 3 Yaz Tarifi
Hemen Denemeniz Gereken 3 Yaz Tarifi

Covid-19 sebebiyle evde geçirdiğimiz kasvetli ve soğuk günlerin ardından yaza merhaba dedirtecek tarifler!

 

Güneşin sıcaklığını fazlasıyla hissettiğimiz yaz günlerinde, yemeklerimize biraz hafiflik getirmenin tam zamanı.

 

Mutfakta kısa sürede enfes tatlar yaratmak ve yeni yiyecekler denemek isterseniz, sizin için derlediğimiz yemek tariflerini yazının devamında görebilirsiniz.

 

1. Vejetaryen Kinoa Sebzeli Burger (Kurutulmuş Domatesli ve Mozzarellalı)

 

 
 

İç harcı için malzemeler:

 

· 1 su bardağı pişmiş kinoa

· 3/4 su bardağı mozzarella peyniri (rendelenmiş)

· 2 adet kurutulmuş domates (doğranmış)

· 2 yumurta

· 3 yemek kaşığı un (glütensiz olmasını isterseniz hindistan cevizi unu kullanabilirsiniz.)

· 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze soğan

· Yarım çay kaşığı tuz

· Yarım çay kaşığı biber

· Yarım çay kaşığı sarımsak tozu

· 2 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için)

· 1 çay kaşığı acı sos (isteğe bağlı)

· 4 adet hamburger ekmeği

 

Kinoayı pişirmek için gereken malzemeler:

 

· 1 su bardağı çiğ kinoa

· 2 su bardağı sebze suyu

· Yarım çay kaşığı tuz

 

Kinoanın Pişirilmesi:

 

1. Kinoayı ince gözlü bir süzgeç yardımıyla iyice yıkayın.

2. Bir tavaya 2 kaşık zeytinyağı ekleyerek orta yüksek ateşte altını yakın. Sonrasında kuruttuğunuz kinoayı tavanıza ekleyerek yaklaşık 2 dakika ısıtın.

3. Isıttıktan sonra sebze suyunu tavaya ilave edip ardından tuzu ekleyip karıştırın.

4. Altını biraz kısın ve 15 dakika kadar ara sıra karıştırarak pişirin.

5. Kinoa tüm suyu emdiğinde ocağın altını kapatın.

 

Burger köftesinin hazırlanması:

 

1. Bütün malzemeleri geniş bir kaba koyarak tüm malzemeler birleşinceye kadar karıştırın.

2. Bir yağlı kağıt üzerinde iç harcı 4 eşit parçaya ayırın.

3. Büyük bir tavaya yağı ekleyerek orta yüksek bir ateşte altını yakın.

4. Yağın iyice ısındığından emin olduğunuzda ayırdığınız parçaları yağın içine atarak kızartın.

5. Her iki tarafı da 2-3 dakika pişirin. Altın rengi olduğunda ateşten alın ve bir havlu kağıt üzerine yerleştirin.

6. Ardından hamburger ekmeğinin arasına hazırladığınız köfteyi yerleştirerek istediğiniz malzemelerle süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun!


2. Karışık Hardal Soslu Izgara Patates Salatası

 

 
 

Malzemeler:

 

· 3 kilo patates

· 2 yemek kaşığı zeytinyağı

· ¼ su bardağı kırmızı şarap sirkesi

· 3 yemek kaşığı hardal

· Yarım su bardağı zeytinyağı

· Yarım demet taze soğan (doğranmış)

· Yarım adet kırmızı soğan (doğranmış)

· ½ kahve fincanı kıyılmış maydanoz

· ¼ kahve fincanı kıyılmış dereotu

· 2 yemek kaşığı süzülmüş kapari turşusu

· Tuz ve karabiber

 

Hazırlanması:

 

1. Büyük bir tencereye önceden kaynattığınız suyu ekleyin ve tuz ilave edin. Ardından patatesleri suya ekleyerek yaklaşık 8 dakika kadar pişirin.

2. Bu esnada patatesleri ızgarada pişirmek için önceden ızgarayı açıp ısınmasını sağlayın.

3. Pişirdiğiniz patatesleri süzdükten sonra, kesmek için biraz soğumasını bekleyin. Soğuyan patatesleri uzunlamasına şekilde ortadan ikiye bölün.

4. Sosu hazırlamak için; yeşillikler ve sirke hariç tüm malzemeleri küçük bir kap içerisinde birleştirerek çırpın. Böldüğünüz patates parçalarını hazırladığınız sosla iyice harmanlayın.

5. Patatesleri önceden ısıttığınız ızgaraya yerleştirin ve hafifçe kızarana kadar 3-5 dakika pişirin. Sonrasında biraz soğumaya bırakın.

6. Ardından yeşillikleri ve turşuyu dilediğiniz bir tabağa alarak hazırladığınız patatesleri ekleyip biraz karıştırın.

7. Son olarak sirkeyi eklemeyi unutmayın. Ve servise hazır!

 

3. Avokadolu Karides Salatası

 

 
 

Hem doyurucu hem hafif bir salata isterseniz, mutlaka deneyin!

 

Malzemeler:

 

· Yarım kilo karides (kuyruklar çıkarılmış)

· 1 adet olgun avokado

· Yarım çay kaşığı tuz

· Bir tutam sarımsak tozu (isteğe bağlı)

· Bir adet limon (sıkılmış)

· Yarım salatalık (doğranmış)

· Bir tutam dereotu

· Bir tutam frenk soğanı

 
Hazırlanışı:
 

1. Karidesleri haşlamak için geniş bir tencereye kaynamış su ekleyin. Ardından karidesleri ilave edip pembe bir renk alana kadar yaklaşık 3-5 dakika pişirin. Ardından ocaktan alıp karidesleri süzün.

2. Sonrasında soğuması için bir kap buzlu suyun içine koyun. Karidesler soğuduğunda kurutarak orta büyülükte parçalar oluşturacak şekilde kesin.

3. Avokadoyu ezip püre haline getirin. Damak zevkinize göre tuz, limon ve sarımsak tozu ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

4. Hazırladığınız karidesleri ve avokadoyu geniş bir kap içerisinde kalan malzemelerle birlikte iyice harmanlayın.

 

Görseller: theeverygirl.com



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.