Mükemmel Akşam Yemeği Davetinin Püf Noktaları

14-10-2019 10:57
Mükemmel Akşam Yemeği Davetinin Püf Noktaları

Mükemmel Akşam Yemeği Davetinin Püf Noktaları


Bir akşam yemeği davetine ev sahipliği yapmak çok stresli olabilir. Evin temiz olduğundan emin olmak, misafirlerinize sunmak için lezzetli bir yemek hazırlamak, masayı hazırlamak... Ancak doğru püf noktalarını uygulayarak bu davetin stresli değil, son derece keyifli geçmesini sağlayabilirsiniz.


1. Hazırlık

 

 
 

Parti başladığında bulaşık makinesinin tamamen boş olduğundan emin olmaya çalışın. Böylelikle parti bittiğinde tüm kirli bulaşıklar için bolca yeriniz olur ve bulaşıklarınızı hızlıca makineye yerleştirebilirsiniz.


Bu adım oldukça kolay görünüyor, ancak emin olun ki parti devam ederken bulaşık makinenizi önceden boşalttığınız için oldukça memnun olacaksınız. Ayrıca çöp kutunuzun da boş olduğundan emin olun. Böylece parti süresince atmanız gereken çöpler olduğunda zor durumda kalmazsınız.

 

2. Stressiz Bir Mutfak

 
 
 
 

Nahoş işleri parti sonrasında bırakmayın. Önceden pişirmeniz gereken yemeklerinizi hazırladıktan sonra bıçaklarınızı, kesme tahtalarınızı ve kaplarınızı yıkayın. Böylece partiden sonra temizlenecek daha az şey olur.

 

Profesyonel İpucu: Tatlınızı da partiden önce hazırlayın. Partiden bir önceki gece, bu iş için genellikle doğru zamandır. Bu şekilde tatlınızı sadece fırına atmanız ya da ocakta ısıtmanız yeterli olacaktır.

 

3. Masa Hazırlığı

 

 

Kişisel dekorasyon zevklerinize göre geleneksel ya da modern çizgilere sahip olan bir yemek masası hazırlayabilirsiniz. Altın tonları, siyah ve beyaz; genellikle hata payı bırakmayan tonlardır. Masanız için yapabileceğiniz en önemli uygulama, mükemmel bir merkezinin olmasını sağlamaktır. Bu merkez, ayrıntılı ya da pahalı olmak zorunda değildir. Canlı renklerde taze çiçekler her zaman için iyi bir merkez oluşturacaktır.


4. Menü

 


 


Menü seçimi, davetli sayısına göre değişiklik gösterir. Eğer yakın arkadaşlarınızın arasında bir davet verecekseniz ve davetli listeniz altıdan daha fazla kişiyi içeriyorsa, herkesten bir şeyler getirmesini isteyebilir, siz de ana yemeği hazırlayabilirsiniz.


Altı kişiden daha az kişiyi davet edecekseniz lezzetli bir makarna tabağı ve büyük bir salata kurtarıcınız olacaktır. Ufak bir başlangıç ve nefis bir tatlıyla da yemek masanızı lezzetlendirebilirsiniz.


5. Partinin Zaman Çizelgesi

 

 

 


Akşam yemeğinize meze veya başlangıç yemeği ile başlayın. Basit bir peynir tabağı bile misafirlerinizi mutlu edecek harika bir başlangıçtır. Bu sırada ana yemeğinizin fırında pişmesi için de yeterince zamanınız olur. Başlangıç yemeği ile ana yemek arasındaki zaman otuz ile kırk beş dakikadan daha fazla sürmemelidir. Aynı durum tatlı servisi için de geçerlidir. Tatlıdan sonra misafirlerinizle birlikte masa oyunları oynayarak keyifli zaman geçirebilirsiniz.

 

6. Tadını Çıkarın!

 


 


Sevdiklerinizi kendi evinizde ağırlamaktan daha zevkli aktivite zor bulunur! Arkanıza yaslanın ve partinin tadını çıkarın. Ailenizle ve arkadaşlarınızla aynı akşam yemeği masasında bulunmanın keyfini çıkardığınızdan emin olun.


 

 


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.