Mutfaktaki Dondurulmuş Meyveleri Kullanmanın 7 Harika Yolu

25-02-2020 09:44
Mutfaktaki Dondurulmuş Meyveleri Kullanmanın 7 Harika Yolu

Mutfaktaki Dondurulmuş Meyveleri Kullanmanın 7 Harika Yolu

 

Dondurulmuş meyveler, sezonun en taze ve olgun meyvelerinin tadını yılın geri kalanında da çıkarmanın harika bir yoludur. Dondurmak, bazı meyvelerin orijinal dokusunu değiştirebilir, bu yüzden dondurulmuş meyveleri kullanma yöntemleri, taze meyvelerden daha farklı olacaktır. Örneğin, pişmiş tatlılar, smoothiler ve meyve salataları dondurulmuş meyveleri kullanmak için ideal tariflerdendir.

 

 

Dondurulmuş meyveler, sezonun en taze ve olgun meyvelerinin tadını yılın geri kalanında da çıkarmanın harika bir yoludur. Dondurmak, bazı meyvelerin orijinal dokusunu değiştirebilir, bu yüzden dondurulmuş meyveleri kullanma yöntemleri, taze meyvelerden daha farklı olacaktır. Örneğin, pişmiş tatlılar, smoothiler ve meyve salataları dondurulmuş meyveleri kullanmak için ideal tariflerdendir.

 

 

Kekler

 

 


 
 

Dondurulmuş meyveler keklerin içinde güzelce pişer. Böylece en sevdiğiniz meyvelerin tadını yıl boyunca çıkarabilirsiniz. Pandispanya benzeri hamurlarda ya da pudingli daha ıslak tariflerde de dondurulmuş meyve kullanabilirsiniz. Temmuz ayında dondurulan orman meyveleri, kışın en soğuk havasında bile böğürtlenli ya da yaban mersinli kekler yiyebilmenizi sağlar.

 

Crumble ve Tartlar

 

 


 

 

Crumble ve tartlar, dondurulmuş meyveler için mükemmel tariflerdir. Bir pişirme kabında biraz şeker, biraz un ve belki de biraz baharatla bir araya getireceğiniz dondurulmuş meyveleriniz, kolay ve hızlı şekilde mükemmel tatlı tariflerine ulaşmanızı sağlar.

 

 

Dondurma ve Sorbeler

 

 


 


Eğer meyvelerinizi püre haline getirmeden dondurduysanız, bu tarifleri uygulamadan önce meyvelerinizi çözdürmeniz gerekecektir.

 

 

Meyve seçeneklerinizde egzotik olmaktan korkmayın. Kışın ortasında kivili sorbe ya da kavunlu dondurma hazırlayarak karanlık ve soğuk bir günü sıcacık bir yaz günü haline getirebilirsiniz!

 

 

Reçeller

 

 


 

 

Mevsiminde dondurulmuş meyveleri kullanmak, reçel yapmak için harika bir yoldur. Üstelik bu şekilde tek bir meyveye bağlı kalma zorunluluğundan kurtularak kendi yaratıcı tariflerinizi de oluşturabilirsiniz. Malzemelerinizi alıp reçel yapmaya başladığınızda bunun zor bir görev değil, mutfakta harika vakit geçirmenin yolu olduğunu fark edeceksiniz.

 

 

Soslar ve Şuruplar

 

 


 


Çoğu meyve sosu ve şurubu pişirilerek üretilir. Örneğin, kızılcık sosu yapacağınız zaman dondurulmuş meyveleri bir miktar şeker ile tencereye atmanız yeterlidir. Kolay çilek sosu gibi pişmemiş versiyonlarda bile dondurulmuş meyveleri gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

 

 

Muffinler

 


 


Dondurulmuş meyveler, muffin hamuruna karıştırmak için idealdir. Mesela dondurulmuş yaban mersini, muffin hamurunun içinde en az taze olan kadar lezzetli bir sonuç yaratır.

 

 

Smoothieler


 

 

 

 

 

Dondurulmuş meyvenin dokusu, smoothienin dokusunu yoğunlaştırmaya yardımcı olur. Ayrıca smoothieyi doğal şekilde soğutur. Bu da dondurulmuş meyvenin smoothieler için taze meyvelerden daha iyi bir seçenek olmasına örnektir. Ayrıca yoğun sabahlarda dondurucudan çıkardığınız meyvelerinizle çok hızlı şekilde smoothienizi hazırlayabilirsiniz.

 

 

Tüm dondurulmuş meyve seçeneklerimiz için buraya tıklayarak Donuk Meyve Püreleri kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.