Sağlık Deposu Kinoanın En Önemli 6 Faydası

02-03-2018 12:31
Sağlık Deposu Kinoanın En Önemli 6 Faydası

SAĞLIK DEPOSU KİNOANIN EN ÖNEMLİ 6 FAYDASI 


Spot : İçinde bulunduğumuz dönemde sık sık yeni beslenme trendleriyle karşılaşıyoruz. Ne var ki bu trendlerin çoğu uzun süre boyunca buzdolaplarımızda yerini korumuyor. Kinoa ise bir anda hayatımıza girdi ve oradaki yerini korumayı başardı. Sağlık deposu kinoa, her yemeğe uyum sağlayan lezzeti ile hiç çıkmamak üzere hayatımızda kalacak gibi görünüyor.

 



 

İnkalar tarafından 4000 yıl önce yetiştirilmeye başlanan kinoa, sadece birkaç sene önce buzdolaplarımıza girdi. Daha önce adını bile duymadığımız bu süper besin, kısa süre içerisinde vazgeçilmezlerimizden biri oldu. Bunun en önemli sebebi, kinoanın hem sağlıklı hem de lezzetli olması. Peki, kinoa nedir?

Kinoa için basitçe bir tohum diyebiliriz. Diğer tohumlardan farklı, kinoanın tahıl gibi tüketilebilmesi. Kırmızı, beyaz ve siyah türleri olan kinoa basitçe haşlanarak pek çok yemeğin içinde ya da yanında tüketilebiliyor. Gelelim bu süper besinin faydalarına :


Kinoanın Faydaları 

 



 

1. Kinoa glütensiz bir tahıldır. Böylelikle glüten alerjisine sahip olan kişiler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.

 

2. Kinoanın içerisinde yüksek miktarda protein bulunur. Hatta onun için en çok protein içeren bitkisel kaynaklardan biridir denilebilir. 100 gramında 4,5 gram kaliteli protein mevcuttur. Vejetaryen veya vegan beslenme tipine sahip olan kişiler için harika bir protein kaynağıdır.

 

3. Kinoa; aminoasitler, antioksidanlar ve mineraller açısından zengindir. Bu anlamda harika bir besin kaynağıdır. Sağlık için oldukça faydalı olan bu besin, migrene karşı mücadeleye katkıda bulunur ve sağlıklı kemik gelişimini destekler.




 


 

4. Kinoanın içerisinde yüksek miktarda demir vardır. Türkiye’de kansızlığın ne kadar yaygın olduğu düşünülürse, demir zengini olan bu besinin bizler için ne kadar gerekli olduğunu tekrar anlayabiliriz.


5. Kinoanın glisemik endeksi oldukça düşüktür. Diyabet hastaları tarafından da rahatlıkla tüketilebilir. Uzun süre boyunca tok tutar.


6. Gelelim kinoa ile ilgili en çok merak edilen soruya: kinoa zayıflatır mı, kinoa ile zayıflama mümkün mü? Kinoa gerçekten de zayıflamaya yardımcı olan bir besindir. Protein oranının yüksekliği ve glisemik endeksinin düşüklüğü kinoayı diyet için en uygun gıdalardan biri haline getirir.


 


 


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.