Şahane Bir İtalyan Lezzeti: Mascarpone Peyniri

29-03-2018 13:02
Şahane Bir İtalyan Lezzeti: Mascarpone Peyniri
ŞAHANE BİR İTALYAN LEZZETİ: MASCARPONE PEYNİRİ

İtalyan peyniri Mascarpone, teknik olarak bir peynirdir ancak harika bir krem dokusuna sahiptir. Her türlü tarife keyif katar; tiramisunun temel unsurudur, şeker ve pastalar için lüks bir doku yaratır, tartlar için harika bir dolgu malzemesi olur ve tüm tariflere zengin ve kremamsı bir derinlik katar. 
 

 

Mascarpone peyniri, kremamsı dokusu ve harika tadı ile tüm tariflere lezzet katar. İtalya’dan çıkıp tüm dünyaya yayılan bu lezzet, kısa süre içinde pek çok kişinin tariflerinin vazgeçilmezi olmuştur. Tiramisunun vazgeçilmezi olan mascarpone, tatlılar başta olmak üzere pek çok tarife ipeksi bir doku kazandırır. 

Mascarpone Peynirli Tarifler



• Tiramisu, mascarpone peyniri denildiği zaman akla ilk gelen tatlıdır. Öyle ki, gerçek bir tiramisu, bu peynir olmadan düşünülemez. Kremamsı ve kahve aromalı İtalyan tatlısı tiramisuyu bugüne kadar farklı peynirlerle yaptıysanız, mascarpone tiramisu birleşimini mutlaka denemenizi öneririz.

• Mascarpone sadece tiramisunun değil, İtalyan olmayan farklı leziz tatlıların da baş aktörüdür. Kendi tartlarınızı pişirdikten sonra içine mascarpone peynirli bir krema sıkıp üstünü çeşitli meyvelerle süslemeyi deneyin. Sonuçtan memnun kalacağınıza eminiz.

• Mascarpone peynirini mutlaka bir tatlı tarifinin içinde kullanmak zorunda değilsiniz. Canınız tatlı bir şeyler çektiğinde bir miktar mascarpone peynirinin üzerine sevdiğiniz bir reçelden sürerek tatlı krizinin derhal önüne geçebilirsiniz. 

 

• Mascarpone peynirini sadece tatlı tariflerinizde kullanmak zorunda değilsiniz. Makarnalarınıza zengin ve kremsi bir doku kazandırmak için bu peyniri tek başına kullanabilir ya da bir sosa ekleyebilirsiniz. Lazanya da mascarpone peynirinin çok yakıştığı yemeklerden biridir.

• Çorbalarınızın daha yoğun bir kıvama sahip olması için de mascarpone peynirini kullanabilirsiniz. 

• Mascaporne peynirinin en çok yakıştığı lezzetlerden biri de sarımsaktır. Sarımsaklı ve taze otlu dip soslarınızın içinde de mascarpone peynirini kullanabilirsiniz. 
 

Mascarpone Peyniri Nerede Bulunur?


En taze ve lezzetli mascarpone peynirine en uygun fiyatlarla ulaşmanın yolu Gurmenet’ten geçer. İthal Peynirler kategorimizde keyifli bir gezinti yaparak mascarpone peyniri ve çok daha fazlasına uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.