Yemek Pişirmekten Sıkıldınız mı? Yemek Yaparken Eğlenmenizi Sağlayacak Öneriler

11-06-2020 16:25
Yemek Pişirmekten Sıkıldınız mı? Yemek Yaparken Eğlenmenizi Sağlayacak Öneriler

Yemek Pişirmekten Sıkıldınız mı? Yemek Yaparken Eğlenmenizi Sağlayacak Öneriler


Geçtiğimiz son birkaç ay içinde hepimiz yemek pişirmeye karşı farklı farklı duygular hissettik. Önce bu değişim bize eğlenceli geldi. Evde çeşitli tarifler denedik, bol bol ekmek yaptık, tatlılarla kendimizi şımarttık. Ardından yavaş yavaş doyma noktasına ulaştık. Günde 3 öğün yemek hazırlama zorunluluğunun ne kadar çok vaktimizi aldığını fark edip, ekmek arası öğünlerle yemek zamanlarını geçiştirmeye başladık.

 

Merak etmeyin, yalnız değilsiniz. Bir süre daha evde yemek pişirmeye devam edeceğiz gibi görünüyor. Biz de bu sırada yemek yaparken eğlenmenizi sağlayacak, pişirme eylemini sıkıcı olmaktan çıkaracak çeşitli öneriler derledik. Umarız keyif alırsınız. Ve şimdiden afiyet olsun!

 

1. Küçük Başlayın

 

 
 

En lezzetli yemekleri yaratmanın yolu, kendinizi en rahat hissettiğiniz alandan başlamak. Mesela takoyu düşünelim. Meksika usulü tako yapmayı çok seviyorsanız, bir sonraki seferde tako kabuklarınızın içine Asya’dan ilham alan tarifler ekleyebilirsiniz. Küçük değişikliklerden başlayıp ilerleyin. Tamamen farklı bir yemek, farklı bir lezzet yaratabileceğiniz gibi, birkaç basit değiş tokuş işlemi ile yeni bir favori tarif yaratabilirsiniz.

 

2. Yemek Kitaplarını Gerçekten Okuma Vakti

 
 
 
 

Hepimiz hoşumuza giden birkaç yemek kitabı almış, ardından tariflerimizi internetten araştırarak bu kitapları kütüphane ya da mutfaklarımızın bir köşesinde unutmuşuzdur. Biraz daha fazla rehberliğe ihtiyacınız varsa, bu yemek kitaplarından faydalanmanın tam zamanı olabilir. Zira yemek kitapları bize sadece yeni tarifler değil, pişirme ve lezzet ipuçları da sunar. Elinizdeki yemek kitaplarını gözden geçirin ve size neyin ilham verdiğini araştırın.

 

Sizinle konuşan kitapları bulun ve kendinize uygun tarifler seçin. Yaptığınız yemeklerin fotoğraflarını çekin ve arkadaşlarınızla paylaşın. Yeni tarifler denemek sizi konfor bölgenizden çıkarır. Böylelikle kahvaltıda, öğlen yemeğinde ya da akşam yemeğinde sıkılmadan yeni yemekler deneyebilirsiniz.

 

3. Kilere Dalma Zamanı

 
 
 
 

Yemek blogları, yemek kitapları ve sosyal medya hesapları yeni tarifler bulmak için ne kadar hayat kurtarıcı olsa da, kendi damak tadımıza uygun yemekler yaratmanın yolu kendi kilerimizden, buzdolabımızdan ve mutfak dolaplarımızdan geçer.

 

Öncelikle mutfak dolaplarınızdaki baharatları yeniden gözden geçirmekle başlayabilirsiniz. Gördüğünüz çeşitli baharatlar ve malzemeler, elinizde neler olduğunu fark etmenizi sağlar ve ne yemek yapacağınız konusunda size fikir verir. Örneğin soya sosunuz, susam yağınız ve buna benzer Asya esintili ürünleriniz varsa, kolay bir Noodle ile akşam yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.

 

Bol miktarda makarnanız varsa en sevdiğiniz makarna tariflerini geliştirmek için yemek kitaplarına ya da bloglarına bakabilirsiniz. Buralarda her zaman alışkın olduğunuzdan daha farklı pişirme yöntemleri ile tanışarak konfor alanızdan çıkabilir, yeni favorileriniz olacak çeşitli tarifler yaratabilirsiniz.

 

Alışveriş yaparken kilerinizde olmayan türden yiyecekleri seçmek de bundan sonraki öğünlerinizi renklendirecektir. Mesela farklı türden çikolatalar alabilir, bunları doğrayarak tatlı tariflerinizde kullanabilirsiniz. Maldon deniz tuzu gibi kaliteli ürünler, evinizden çıkmadan kaliteli bir restorandaymışsınız gibi hissettirebilir.

 

4. Formüllere Güvenin ve Sosu Unutmayın

 
 
 
 

Soslar; makarna tariflerini, etleri, salataları ve sebze yemeklerini bambaşka bir boyuta taşıyabilir. Damak tadınıza uygun sosları formüllere uyarak hazırladığınızda, her yemekte farklı bir lezzet serüvenine çıkabilirsiniz. Ayrıca hazır sos çeşitleri de kullanabilirsiniz. Makarnayı düşünün, her gün farklı bir sosla deneyerek bile yüzlerce farklı makarna tarifi yaratabilirsiniz.

 

5. Hangi Gıdayı Hangisiyle Değiştirebileceğinizi Öğrenin

 

 
 

Bugünlerde sık sık başımıza gelen bir durum var. Bir tarifi yapmaya başlıyoruz ve elimizde tarif için gereken malzemelerden birinin olmadığını görüyoruz. Peki, bu durumda ne yapabiliriz?

 

Bazı gıdalar takas edilebilir, bazıları edilemez. Örneğin tavuklu bir yemekte hindi kullanabilir; krema yerine süt veya badem sütü tercih edebiliriz. Ancak örneğin çok amaçlı un, badem unu ile aynı dokuyu vermeyecektir.

 

Yeni şeyler denemekten çekinmeyin, ancak malzemelerinizin tamamen israf olmaması için de ikameleri öğrenmeye gayret edin. Özellikle daha önce denemediğiniz tariflerde takas yapmamanızı öneririz. Bunun yerine bu tarifi yapmayı daha sonraki bir zamana erteleyin. Böylelikle beklemediğiniz sonuçlarla karşılaşırsanız moraliniz bozulmaz. Sadece sağlam kaynaklara güvendiğinizden emin olun.

 

Unutmayın, iyi bir bıçağınız, biraz limonunuz, yeterince makarnanız ve peyniriniz varsa işler mutlaka yoluna girecektir! J



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.